Ansiktssalva med karotin        97% eko

Är mjukgörande, fuktighetsbevarande och skyddande ansiktssalva med naturlig solskyddsfaktor 2. Salvan absorberas fint av huden och passar bra vid torr hud, som skydd mot vinterkyla och mot uttorkande, bistra vindar alla årstider med även för tex. torra läppar och fnasiga nagelband.

Ansiktssalva med karotin innehåller enbart vegetabiliska fetter och oljor och
inga konserveringsämnen eller djurtest

Innehåller: Svenska / INCI

Sheasmör * eko / Vitellaria Paradoxa Oil kommer från sheaträdet som växer i Afrika. Det är fruktens kärna som innehåller det värdefulla och hudvänliga fett som afrikanerna använt sig av sen urminnes tider. Sheasmör smälter fint in i huden och ger den mjukhet och smidighet. Hjälper också huden att bevara sin naturliga fuktighet och skyddar mot sol, (solskyddsfaktor 2-3) och uttorkning. Innehåller kanelsyre-estrar (cinnamic acid esters) som ger helande effekt samt ämnet phytosterol som stimulerar hudcellernas nybildning och tillväxt. De allra flesta människor tål sheasmör väldigt bra. Sheasmör kan ibland bli grynig i konsistensen vilket försvinner i kontakt med huden.

Rapsolja * eko / Brassica napus Seed Oil pressas ur rapsblommans frön. På sommaren kan man se de intensivt gula fälten av blommande raps. Oljan räknas som en halvfet olja och är fin till hud som är torr och känslig. Passar även hud som är lättirriterad, kliar och är inflammationskänslig. Rapsoljan innehåller hög mängd av den värdefulla omega 3 fettsyran alfalinolensyra.

Sesamolja * eko / Sesamum indicum Seed Oil gör huden mjuk och smidig och sägs vara bra mot eksem och psoriasis. Sesamväxten är en kulturväxt som odlats på flera håll i världen i mer än 4000 år. Oljan utvinns ur växtens frön och innehåller naturliga antioxidanter som är nyttiga för kroppen och huden och som även gör oljan mycket hållbar. Inom hudvård används oljan ofta i solprodukter eftersom den skyddar en del mot ultraviolett ljus. Den tåls av de flesta och inom Ayurvedisk läkekonst och hudvård har oljan en självskriven plats.

Jojobaolja * eko / Simmondsia chinensis Oil utvinns ur jojobaväxtens frön som växer vild i Nordamerikas öknar där befolkningen, indianerna, använde oljan som livsmedel och till hud- och hårvård. Jojobaoljan innehåller flytande vax som lätt förenar sig med hudens översta lager (hornlager) där den skyddar och binder hudens fukt. Oljan är mild och de flesta tål den mycket bra. Genom sin talgbalanserande förmåga passar oljan både fet och torr hud och gör huden dessutom mjuk och sammetslen. Jojobaolja används ofta i solprodukter då den ger naturligt skydd mot ultraviolett ljus.

Karotin i rapsolja / Beta caroten, Brassica napus, Tocopherol hjälper till vid nybildning av hudceller och motverkar bildning av fria radikaler i huden. Karotin är bra för trött, torr hud men även mot eksem. Karotin gör att huden tål solen bättre och har lättare för att bli brun. Men även själva karotinet ger huden en viss färg.

E-vitamin / Tocopherol gör salvan mer hållbar och förhindrar att fria radikaler uppstår. E-vitamin använder man även i hudvårdsprodukter mot ärrbildning både i förebyggande syfte och mot redan befintliga ärr, samt mot rynkbildning och oelasticitet av huden.

Eteriska oljor har olika effekt på huden, men också på vår sinnesstämning (Aromaterapi).

Mandarin * eko / Citrus reticulata är en mycket mild eterisk citrusolja som ökar cirkulationen och är stärkande och mjukgörande för huden. Passar bra till torr- och blandhud, trött och mogen hud och vid acne. Mandarin lättar upp och lugnar när vi känner oss nervösa, lättretliga och rastlösa. Genom sin mildhet och ofta uppskattade doft passar mandarin bra till barn.

* = ekologisk kvalité / ecological